• Loonbedrijf

Het loonbedrijf dat u een volledige loonwerkpakket kan aanbieden!


Doormiddel van meer dan 50 jaar ervaring in het loonwerk, kunnen wij u in allerlei werkzaamheden op de juiste manier bijstaan. Door grote capaciteit en vakmanschap bent u bij ons op het juiste adres!Wij hebben 5 kwaliteits/veiligheids certificaten op ons bedrijf: VCA, VKL, ISO 9001, GMP B3 en GMP B4.1. Dit betekend dat wij constant bezig zijn om de kwaliteit en veiligheid te verbeteren. Naast deze certificaten zijn wij ook nog erkend leerbedrijf voor zowel de loonwerk opleiding als de opleiding GWW.

Mestaanwending
Zoals u weet zijn wij zeer actief op het gebied van mest,daarbij denken wij aan uitrijden, transport en de vele regels die bij ons op de voet gevolgd worden. Verder bieden wij u de volgende technieken aan:
Sleepslangbemesten
1 Schouten en 2 Veenhuis sleepslangbemesters, dit zijn schijvenbemesters van 12 meter breed. De trekkers zijn voorzien van brede radiaal banden met bandenaflaatsystemen. De trekkers zijn uitgerust met GPS, dit is een perceel navigatiesysteem. Deze duidt de chauffeur aan hoe de werkgang verloopt, dit wil dus zeggen dat er niet te breed of te smal en recht gereden wordt. Het GPS stuurt ook de trekker d.m.v. het RTK signaal. Dat is 2 cm nauwkeurig!! We beschikken over drie pompwagens met dodapomp en een slangreinigingssysteem die d.m.v. lucht de slangen leeg blaast om mestplassen op het land te voorkomen. Aan de pompwagen kunnen twee 6″ zuigslangen worden gekoppeld, waardoor je dus het effect krijgt van een 12″ slang om de capaciteit te vergroten.
Sleepslang swivel Sleepslangen Sleepslang NH
Hondegangtank
2 Veenhuis hondegangtanks, deze machines staan op radiaal banden van 1,10 meter breed, waarbij de tank door een knikdissel niet door hetzelfde spoor rijdt als de trekker. Er hangt een veenhuis zodenbemester aan, deze zijn uitgerust met schijven van 35 cm. Ook zetten wij deze machines in op bouwland met veenhuis bouwlandinjecteurs.
New-Holland T6080 Veenhuis hondegangtank
Driewieler
Nieuwe Vervaet hydrotrike, een machine met een lage bodemdruk en een zeer hoge capaciteit.Voorzien van radiaal banden van 1,10 meter breed met een bandenaflaatsysteem. Deze machine werkt met zijn 460 PK in een korte tijd uw mest op het land. De tank met zuigarm heeft een inhoud van 16 m3. De hydrotrike heeft een 9m3 grote verdringerpomp en een versnijder. Verder is hij uitgerust met een cultivator of zodenbemester met grote schijven van 35 cm.
     

Mest Strooien
Vaste mest strooien, met 2 Gilibert strooiers.Deze strooiers zijn uitgerust met zware scheepskettingen. Verder staan deze strooiers op hoge brede banden, om ook onder slechtere omstandigheden uit te kunnen rijden.
Gilibert meststrooier Gilibert meststrooiers
Mest mixen met mobiele kraan
Wij kunnen uw mestopslag mixen met een speciale mixer aan een mobiele kraan, waarbij er veel capaciteit gegenereerd wordt. Wanneer het moeilijk te mixen putten zijn is dit de oplossing.

Mestput mixen

Pakken persen
  Gras persen krone1270
  Krone BigPack 1290XC Highspeed Krone BigPack 1270XC Highspeed MultiBale
Krone grootpakpers met pakafmeting van 120×90 en lengte variabel tot 250 cm, eventueel gesneden
Krone grootpakpers met pakafmeting van 120×70 en lengte variabel tot 250 cm, eventueel gesneden. Ook kan deze pers kleine pakjes in een groot pak persen (multibale).
 
New-Holland kleinepakken persen
Wikkelen en opladen
Wikkelen met een nieuwe McHale wikkelaar
McHale-wikkelaar1McHale-wikkelaar3
Pakken laden met shovels, gewikkelde en niet gewikkelde pakken.
Volvo L70D Pakken laden
Gras kuilen
Kuil vastrijden Gras kuilen met Schuitemaker Rapide 2000 dubbeldoelwagen en de kuil vastrijden met shovel of trekker. schuitemaker
Schuitemaker Rapide 2000
Gras/maïs hakselen

NewHolland_FR550

Dit doen we met twee nieuwe New-Holland FR550 hakselaars met voor in de mais twee 8 rijige Kemper maïsbekken, met een nog betere hakselkwaliteit en betere korrelkneuzing door de zaagtandkorrelkneuzer. Deze hakselaars zijn uitgerust met opbrengst en drogestofmeting. Transport over lange afstand is geen probleem, hiervoor staan zowel silagewagens/kippers als vrachtwagens met kiptrailers of afzetcontainers tot u beschikking.Ook kunnen wij u mais leveren, hiervoor beschikken wij over de juiste certificeringen om het volgens geldende regels bij u in de kuil te leveren. Verder kunnen wij ook graan/gps voor u hakselen.

Mais hakselen DJI_0221 Mais
Gras hakselen NH FR600 Volvo L70F fr 550 fr 550 2

Grasmaaien
Grasmaaien met een Krone triple schijvenmaaier van 9 meter breed.Deze maaier heeft een zeer grote capaciteit en zeer nette werking en is ook voorzien van kneuzers en breedafleg.


Gras schudden en/of inruggen
Inruggen met een Claas rugger met middenafleg, deze is verstelbaar in breedte tot 10 meter.Schudden met een Claas schudder van  9 meter

Gras inruggen

Claas rugger


Ploegen
Ploegen met vijf en zes scharige kverneland ploegen. Ook GPS-ploegbesturing helpt mee om de kwaliteit van het ploegwerk te waarborgen. De voor is onder alle omstandigheden recht, wat niet meevalt als het bijvoorbeeld mistig of donker is. Wanneer omstandigheden erom vragen rusten wij de ploegtrekkers met speciale ploegbanden uit.
6schaar6 schaar26schaar 3 Ploegen NH T7070Ploegen

Kilveren
Kilveren met 4,5 meters en 4 meterse kilverborden, eventueel met GPS. (zie ook onze nieuwsbrief)
Spitten en Zaaien
Spitten met een 3 meters Farmtec spitmachine en een 3 meters Tortella krukasspitmachine.Wij kunnen ook spitten, rotoreggen en zaaien in 1 werkgang.Verder hebben we nog een Gramegna 3,5 meter krukasspitter

Spitten en zaaien

Farmtec spitmachine

Rotoreggen
Rotoreggen van 3 meter tot 6 meter breed.
Rotoreggen t7070 Rotoreggen
Frezen

Frezen

Zaaien van allerlei gewassen zoals:
Het zaaien van maïs met twee 8-rijige kverneland optima gps gestuurde zaaimachines. De machines zijn uitgerust met schijven, ook de kunstmest wordt door middel van schijven in de grond gebracht. Hierbij kunnen wij rijenbemesting toedienen d.m.v. kunstmest korrels of vloeibare kunstmest. Ook kunnen we granulaat toedienen. De elementen zijn elektrisch aangedreven waardoor de zaaiafstand nauwkeurig ingesteld kan worden. De gps zorgt dmv geocontrol ervoor dat er niet dubbel gezaait wordt op de kopeinden en geren.IMG_0223IMG_0222IMG_0215IMG_0255
bieten zaaien met een 12 rijige kverneland monopill se gps gestuurde machine. Ook deze machine is uitgerust met schijven, elektrisch aangedreven elementen en geocontrol.
granen/grassen/koolzaad/groenbemester zaaien met een pijpenzaaimachines en pneumatische zaaimachines.
gras doorzaaien met een Vredo doorzaaimachine
Zaaien Bietenzaaien

Onkruidwiedeggen
Onkruidwiedeggen met een 12 meter brede machine.
Onkruidwiedeggen
Spuiten met Bateman veldspuit
Spuiten van gewassen met een 36 meter brede BATEMAN veldspuit. Deze veldspuit is uitgerust met Trimble GPS, dit is een perceel navigatiesysteem. Dit systeem werkt via satelliet (GPS). Dit heeft als voordeel dat er niet meer te breed of te smal gereden wordt, omdat de machine zelf stuurt. Ook de sectie`s worden via het GPS-systeem automatisch opengezet en afgesloten. Dit betekend dat de sectie ook op het juiste moment open en dicht gaat, wat op een kopakker en in een spie ideaal is.De machine is uitgerust met een apart leidingsysteem voor het verspuiten van vloeibare kunstmest. Hiervoor liggen rvs leidingen op de machine. Om nauwkeuriger te kunnen spuiten hebben we ook geïnvesteerd in luchtondersteuning. Deze lichtgewicht spuitmachine is uitgerust met brede banden, vierwiel-besturing en breedteverstelling van de wielen. Dat laatste kan voor en achter apart, dit kan ideaal zijn op bijvoorbeeld weiland. Door de achterwielen breder te zetten (vanuit cabine) dan voor, rijden er geen wielen door hetzelfde spoor. De spuitbomen worden d.m.v. diverse sensoren vlak gehouden, zodat de spuitbomen zo laag mogelijk kunnen blijven.
Bateman Veldspuit Bateman Veldspuit
Bietenschoffelen en Maïsschoffelen
Kunstmest strooien
Kunstmest strooien met een Bogbale kunstmeststrooier met weeginrichting.

Kunstmest strooien

Bietenrooien met een Vervaet bunkerrooier

Nieuwe Vervaet 617!

Dezee rooier staat rondom op Michelin banden van 90 cm breed! Dit resulteert in een zeer lage bodemdruk! Misschien wel de laagste in zijn soort! Ook heeft deze rooier een rollenbed en goede reinigingsweg waardoor ook onder slechte omstandigheden een goed resultaat word behaald. de Bunker heeft een inhoud van 17 ton, wat overeenkomt met de gemiddelde kipper. Een grotere bunker heeft als nadeel dat deze de 1e werkgang volgerooid wordt en de rest van het perceel niet meer leeg komt, omdat de meeste kippers geen 25 ton laden. Dat betekend dat deze rooiers met 25 tons bunker de rest van de dag met 8 ton bieten in de bunker rond rijden! Vandaar onze keuze voor deze relatief lichte 17 tons rooier. Wees zuinig op u akker, laat rooien met deze Vervaet 617!!

vervaet 617 3 vervaet 617 4
Graszaad maaien
Graszaad maaien met 2 Busatis dubbele messenbalken en een combinatie pottinger schijvenmaaiers, waarbij één voorop en één achterop de trekker.

Graszaad maaien

Zwadmaaien van koolzaad

Koolzaad maaien

Dorsen met 2 New-Holland combines,
Met deze combines dorsen wij maïs, tarwe, graszaad en koolzaad. Wij kunnen ook koolzaad dorsen van stam met een speciaal verlengd maaibord met kant messen!
NH CX860 NH CX 8080 cx8080
CX 860 CX 8080 CX 8080
Malen van korrelmaïs en graan

Graan malen

Graan malen

Pletten van graan en korrelmaïs en inslurven

Graan pletten

Transport met trekkers
transport met trekkers en silagekippers en silagewagens.
transport met trekkers en grondkippers met een tonnage van 14 tot 22 ton
transport met trekkers en lage kippers voor bijvoorbeeld bietentransport
transport met trekkers en vacuumtanks van 12 en 14 m3. Voor het transport van water, mest, enz. Deze zijn uitgerust met stuuras.
Ook zijn wij in het bezit van een Jan Veenhuis containercarrier, deze is inzetbaar met containerbakken, silagebak en een 22 m3 mesttank.
Transport met silagewagen Transport met Grondkipper (18 ton) Jan Veenhuis containercarrier
10525606_675846452500951_3558192762787819986_n

Mest transport

Transport van drijfmest en vaste mest rijden, wegen en bemonsteren, zie transportbedrijf
Grondverzet
In het grondverzet kunnen wij u van dienst zijn met 2 mobiele kranen, een rupskraan, een minigraver en 2 shovels, zie cultuurtechniek

20 trekkers, verdeeld over de PK klasse van 60 pk tot 320 pk.

Massey Ferguson

Gras persen

Loonbedrijf Kasteel-Meeuwen voor al uw agrarische loonwerk:

Loonbedrijf Kasteel-Meeuwen